با سلام
و آرزوي سلامتي خدمت دوستان كه اين وبلاگ را متعلق به خود دانسته ايد اميدوارم كه بتوانم از نظرات ارزنده شما درپيشرفت اهداف اين وبلاگ استفاده نمايم.
با تشكر آفتابگردان

۱۳۸۹ تیر ۱۳, یکشنبه

توصيه‌هايي براي يك خواب راحت شبانه

يك استاد روانپزشكي، اختلالات خواب را جزو مهم‌ترين علائم اختلالات حوزه اعصاب و روان برشمرد و افزود: بر اساس متون علمي، شيوع كم خوابي در جوامع 30 تا 45 درصد و پرخوابي 5 درصد است.
دكتر غلامرضا حاجتي در گفت وگو با ايسنا، با بيان اينكه «جت لگ» (jet lag) از اختلالات خواب خلبانان، گروه پروازي و ورزشكاراني كه براي برگزاري مسابقه اعزام مي‌شوند و نيز مسافران به مقصد كشورهاي غربي است، اظهار كرد: اين عارضه به علت اختلاف زماني كه بين كشور مبدا و مقصد وجود دارد باعث آشفتگي خواب مي‌شود.
وي ادامه داد: براي حل اين مشكل بايد براساس اختلاف ساعت كشورهاي مبدا و مقصد، خواب شبانه تنظيم و يا در صورت لزوم با توصيه پزشك از دارو استفاده شود.
اين عضو هيات علمي دانشكده طب هوافضاي دانشگاه علوم پزشكي ارتش، خروپف را ناشي از شلي عضلات تنفسي در خواب دانست و يادآور شد: وقفه تنفسي (آپنه) از اختلالات خواب است كه در درمان آن از«CPAP» براي بازنگهداشتن مجاري تنفسي استفاده مي‌شود.
دكتر حاجتي با بيان اينكه افسردگي، چاقي و پرفشاري خون از ديگر علل خروپف است، افزود: تشخيص آن صرفا با مراجعه به آزمايشگاه خواب(sleep lab) امكانپذير است.
وي با اشاره به بروز تصادفات و حوادث رانندگي به علت خواب آلودگي رانندگان گفت: برخي از افراد بدون علت مشخصي به حملات خواب دچار مي‌شوند. از اين رو امروزه در بسياري از كشورهاي دنيا پيش از استخدام افراد در فعاليت‌هاي حساس و پيش از گرفتن گواهينامه رانندگي پايه يك در آزمايشگاه خواب از نظر حملات خواب بررسي مي‌شوند.
حاجتي، خواب را از عوامل موثر در ترميم سلول‌هاي مغزي، ترشح هورمون رشد در دوران نوجواني و رفع خستگي برشمرد و افزود: اختلالات خواب بر دو نوع اوليه و ثانويه است كه اختلالات خواب ثانويه به دنبال ابتلا به بيماري طبي و يا روانپزشكي بروز مي‌كند.
وي ادامه داد: از بيماري روانپزشكي، افسردگي در 90 درصد موارد با مشكلات خواب عمدتا بي‌خوابي همراه است كه براي درمان بايستي علت اوليه برطرف شود.
وي در درمان اختلالات خواب اوليه، رعايت10 اصل بهداشت خواب را الزامي برشمرد و افزود: فرد بايد سعي كند در ساعات معيني به رختخواب رفته و از بستر خارج شود و نبايد كسري خواب خود را در پايان هفته جبران كند. همچنين بايد از مصرف غذاهاي سنگين در ساعات پيش از خواب خودداري كند. همچنين از مصرف مواد حاوي كافئين، محرك‌هاي مغزي نظير قهوه، چاي، سيگار و داروهاي محرك در ساعات عصر و شب پرهيز كنند و همواره به خاطر داشته باشد كه برنامه ورزشي منظم به خواب شبانه كمك مي‌كند.
دكتر حاجتي در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطرنشان كرد: همچنين شرايط محيط اتاق خواب بايد مناسب بوده و نبايد محلي براي مشاجرات خانوادگي باشد. چنانچه موضوعي فكرتان را در هنگام خواب مشغول كرد با يادداشت كردن، مانع از مشغوليت ذهني خود شويد، دوش گرفتن پيش از خواب را براي داشتن خواب راحت امتحان و از تماشاي تلويزيون و فيلم‌هاي مهيج پرهيز كنيد.

هیچ نظری موجود نیست: